Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 6
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 10
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 17
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 471
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 520
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 699
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 504
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1253
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 711
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 567
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 262
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 256
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 212









































