Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 14
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 19
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 26
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 35
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 475
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 525
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 702
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 507
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1259
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1036
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 856
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 833
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 760
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 456
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 370









































