Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 8
W pracowity wtorek, kiedy wróciłem do domu zmęczony po... ⇖ 10
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 17
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 117
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 479
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 530
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 709
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 514
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1265
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2139
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1151
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 903
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 888
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 659









































