Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Chrzan, choć często kojarzony z wielkanocnym stołem,... ⇖ 7
Mięso na Domowy Doner Kebab– Zdrowsza, Naturalna i Tak... ⇖ 7
To jedna z tych sałatek, które robią się niemal same.... ⇖ 19
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 18
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 475
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 526
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 702
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 507
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1259
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1345
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1043
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 868
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 770
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 392









































