Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 7
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 14
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 15
Domowe pierniczki – chrupiące po upieczeniu, miękkie i... ⇖ 11
Tradycyjna szarlotka to jedno z najbardziej klasycznych... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 474
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 523
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 700
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 506
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1257
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 792
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 677
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 661
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 400
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 321
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 304









































