Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 11
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 14
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 21
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 21
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 478
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 530
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 707
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 512
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1265
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2103
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1142
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 981
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 887
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 873
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 630









































