Pierożki samosas

Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 8
Moja babcia miała zwyczaj codziennie zjadać jedno jabłko... ⇖ 11
Oh, let me tell you about the magic of sweet potato... ⇖ 19
Let me tell you, caprese stuffed chicken breast is one of... ⇖ 13
Let me tell you, my love for this tex mex sweet potato hash... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 447
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 496
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 661
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 479
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1223
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2062
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 339
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 306
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 295
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 265
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 257
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 213