Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 4
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 15
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 22
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 19
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 17
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 475
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 525
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 702
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 507
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1259
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 849
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 365
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 349









































