Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 6
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 8
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 12
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 22
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 478
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 530
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 705
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 510
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1262
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2013
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 833
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































