Pierożki samosas

Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 25
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 16
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 462
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 512
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 678
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 490
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1240
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 228