Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 15
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 53
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 46
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 504
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 546
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 735
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 533
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1297
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2832
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1462
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 850
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































