Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 7
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 15
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 18
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 479
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 531
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 709
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 514
Podobno przepis na ucierany jabłecznik pochodzi jeszcze z... ⇖ 1265
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2160
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1154
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 997
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 918
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 898
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 672









































