Pierożki samosas
Źródło: http://dolcevitainmykitchen.blogspot.com/2018/10/pierozki-samosas.html
Pierozki samosas to trojkatne pierozki faszerowane warzywami i smazone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na samosas sklada sie z maki, wody, tluszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadaja sie resztki z obiadu: ziemniaki lub ryz z dodatkiem warzyw, ale mozna tez dodac mielone mieso, kurczaka, jaja lub ser. Mozna tez przygotowac samosas ze slodkim nadzieniem. Dzisiejsze
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 11
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 11
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 14
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 54
Dzisiaj zdradzę Ci najlepszy przepis na niedzielne... ⇖ 509
Jak mówi niemieckie przysłowie: obiecane jest obiecane i... ⇖ 550
Niemiecki jabłecznik z kwaśną śmietaną jest już znany... ⇖ 738
Już czas pomyśleć o wedrowce, a nie chorować !Pyszna... ⇖ 537
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3648
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2305
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 924
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 878
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 838
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































