Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa

Skladniki:ok 500 -600 g miesa szynki,2 duze cebule,1 duzy zabek czosnku,ziola prowansalskie,pieprz cytrynowy,pieprz kolorowy,sol czosnkowa,sol - do smaku2 lyzki masla klarowanegoPrzygotowanie:Mieso kroimy w plastry ok 2 cm.Obtaczamy w ziolach prowansalskich, duzej ilosci pieprzu cytrynowego i swiezo zmielonego kolorowego. Odstawiamy na okolo 30 minut do lodowki.Podsmazamy na lyzce masla po ok 30 s...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 10
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 24
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 37
Małe przekąski z szynką, serem, ogórkiem konserwowym... ⇖ 57
Danie niemalże jednogarnkowe. Pyszna sezonowa fasola... ⇖ 81
Ta sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie kurczaka... ⇖ 84
Gnocchi z kurkami, zbielane śmietaną - to pyszny i szybki... ⇖ 121
Pyszny i szybki w przygotowanoi twarożek z suszonymi... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1903
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188