Pikantny sos cebulowo - cytrynowy do mięsa

Skladniki:ok 500 -600 g miesa szynki,2 duze cebule,1 duzy zabek czosnku,ziola prowansalskie,pieprz cytrynowy,pieprz kolorowy,sol czosnkowa,sol - do smaku2 lyzki masla klarowanegoPrzygotowanie:Mieso kroimy w plastry ok 2 cm.Obtaczamy w ziolach prowansalskich, duzej ilosci pieprzu cytrynowego i swiezo zmielonego kolorowego. Odstawiamy na okolo 30 minut do lodowki.Podsmazamy na lyzce masla po ok 30 s...
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 8
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 11
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki... ⇖ 39
Zupa z burakami, marchewką, ziemniakami i fasolką - zwana... ⇖ 51
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 67
Małe przekąski z szynką, serem, ogórkiem konserwowym... ⇖ 86
Danie niemalże jednogarnkowe. Pyszna sezonowa fasola... ⇖ 120
Ta sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie kurczaka... ⇖ 105
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 296
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 246
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 176