Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 16
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 22
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 19
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 20
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 18
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 25
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 64
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 65
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 98
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 771
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 645
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 376
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 306
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 290









































