Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 2
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 14
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 21
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 18
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 17
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 31
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 42
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 70
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 69
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 849
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 365
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































