Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam wszelkiego rodzaju miodowniki. Kojarzą mi się z... ⇖ 3
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 19
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 12
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 36
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 45
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 71
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 70
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1723
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1075
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 882
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 847
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 786
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 483
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 418








































