Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 25
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 19
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 58
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 60
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 96
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 88
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 93
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 716
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 569
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 263
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 258
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 213









































