Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Brownie kadayif – mocno czekoladowe ciasto z chrupiącą... ⇖ 2
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 21
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 11
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 43
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 55
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 92
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 84
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 662
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 221
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 194
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 170
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 140
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 136
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 115









































