Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 9
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 13
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 9
Czasami każdy z nas potrzebuje sobie osłodzić odrobinę... ⇖ 17
Przepis na pyszne ciasto Makowy Ananasek to połączenie... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 43
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 50
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 82
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2156
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1154
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 910
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 894
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 669









































