Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 5
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 6
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 19
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 32
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 39
Pyszna, pyszna zupa i odżywcza i pożywna i idealna na... ⇖ 42
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 57
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 59
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 97
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 88
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 450
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 352
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 341
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 222









































