Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży

Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 17
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 25
Przepisy z bloga
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 24
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 39
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 44
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 101
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 77
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 60
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 95
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 52
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 38
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 36
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34