Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 8
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 15
Kupujecie laski wanilii do ciasta? kiedyś były bardzo... ⇖ 15
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 17
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 17
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 18
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 61
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 63
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 97
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 737
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 603
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 284
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 283
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 275








































