Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 9
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 8
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 8
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 103
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 16
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 21
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 12
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 43
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 87
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 82
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 88
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 393
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 103
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 93
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 84
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 77








































