Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 15
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 20
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 27
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 21
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 61
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 64
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 97
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 619
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 341
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































