Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Zupa krem z kalafiora prosty sposób na przygotowanie zupy... ⇖ 2
Zestaw yerba mate – idealny pomysł na prezentYerba mate... ⇖ 8
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 7
Puszysta drożdżowa babka makowa z tradycyjnego przepisu.... ⇖ 9
Chrupiące francuskie paszteciki z pieczarkami. Szybka i... ⇖ 10
Bakłażan z pomidorami i fetą to szybki, aromatyczny... ⇖ 14
Chleb orkiszowy na drożdżach W listopadzie ogród wycisza... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 54
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 58
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 93
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 86
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 699
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 545
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 251
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 232
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 201









































