Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 1
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 34
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 45
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 71
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 70
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1474
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1047
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 873
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 839
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 771
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 396









































