Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Składniki: ryż woreczek 100 gram, papryka średnia 6... ⇖ 9
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 41
Frytki z air fryer – chrupiące i złociste Chrupiące,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Przepis który podaję to porcja na 12 osób. Można go... ⇖ 50
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 56
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 92
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 84
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 684
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 463
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 234
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 182
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 160









































