Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży

Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 10
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 9
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 19
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 16
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 21
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 41
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 57
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 42
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 62
Przepis na tę sałatkę stary jest ale nadal na czasie.... ⇖ 61
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 51
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 58
Pyszna zapiekanka, dużo składników i jeszcze więcej... ⇖ 54
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2095
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272