Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/05/pinsa-na-sodko-z-ricotta-i-dzemem-z-rozy.html
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie takie śniadanie: ugotowane na półmiękko... ⇖ 9
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 17
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 22
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 17
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 17
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 20
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 49
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 90
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 83
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 88
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 566
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 186
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 147
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 118
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 115
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 104
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 94









































