Najnowsze przepisy
Składniki (1 porcja) / Ingredients (1 serving):0,5... ⇖ 12
Pinsa na słodko z ricottą i dżemem z róży
Pinsa, a właściwie pinsa romana, to starsza i mniej kaloryczna kuzynka pizzy. Przygotowywano pinsę już w Starożytnym Rzymie. Ten rodzaj podpłomyka pieczonego z mieszanki mąki różnych zbóż był już praktycznie zapomniany. Dzięki inwencji rzymskich piekarzy pinsa od 10 lat robi zawrotną karierę.I ja takie podpłomyki zakupiłam i wykorzystałam na śniadanie.Dodatki dowolne, a ja...
Przepisy z bloga
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 35
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 138
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 32
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 69
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 33