PIZZA MARGHERITA Z RUKOLĄ (NA GRUBYM SPODZIE)
Źródło: https://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2013/08/pizza-margherita-z-rukola-na-grubym.html
Dlaczego Margherita ? W 1886 roku wloska krolowa Malgorzata Sabaudzka (Margherita di Savoia) odwiedzala Neapol. Na jej czesc przygotowano pizze w kolorze wloskiej flagi (zielony kolor symbolizowala bazylia, bialy mozzarella, a czerwony pomidory). Ten rodzaj pizzy znany byl w Neapolu juz wczesniej, ale dobry chwyt reklamowy, jakim zaiste jest nazwanie dania na czesc krolowej, spowodowal spopularyz...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 11
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 15
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 31
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 25
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 114
Przepisy z bloga
Zdjecie zrobione w marcu 2013 roku. W farszu mniej zoltego... ⇖ 636
Jeden z moich ulubionych przepisow rodem z Bliskiego... ⇖ 580
Tak przygotowany twarog jest numerem jeden w mojej... ⇖ 656
Czy moze byc cos lepszego na zimowy wieczor niz filizanka... ⇖ 528
Pyszny dodatek do grillowanego miesa. Suszony berberys moze... ⇖ 735
W naszym domu nadalzimno, zaopatrzeni w maly piecyk powoli... ⇖ 499
Nie jestem fanka kuchni angielskiej, ktora moim zdaniem... ⇖ 556
Moje najsmaczniejsze ciasto. Uwielbiane przez kazdego, kto... ⇖ 679
Przepis znalazlam na bloguGotowanie cieszy. Jest jedno... ⇖ 648
Na ulicy Sezamkowej mieszkal Ciasteczkowy Potwor, a w moim... ⇖ 707
Zdrowo, szybko i kolorowo.Skladniki3 pojedyncze piersi z... ⇖ 465
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 509
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 448
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 416
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 406
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 286
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277









































