Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka

Placek Marcepanek – kuchnia podkarpackaMarcepanek to prawdopodobnie najsłodsze ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Składa się ono z 4 kruchych placków przełożonych masą makową, powidłem i masą maślano-kakaową. Wierzch zdobi i osładza polewa czekoladowa. Ciasto wymaga trochę pracy, cukru i masła, ale na pewno z nawiązką zaspokoi każdy apetyt na „coś słodkiego” :)...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 11
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 17
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 24
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 59
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 426
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 277
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 257
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5507
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 289
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 200
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197