Placek Marcepanek – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2020/11/placek-marcepanek-kuchnia-podkarpacka.html
Placek Marcepanek – kuchnia podkarpackaMarcepanek to prawdopodobnie najsłodsze ciasto, jakie kiedykolwiek upiekłam. Składa się ono z 4 kruchych placków przełożonych masą makową, powidłem i masą maślano-kakaową. Wierzch zdobi i osładza polewa czekoladowa. Ciasto wymaga trochę pracy, cukru i masła, ale na pewno z nawiązką zaspokoi każdy apetyt na „coś słodkiego” :)...
Najnowsze przepisy
Ciasto 3bit bez pieczenia to klasyczny deser, który zawsze... ⇖ 13
Ta elegancka sałatka to doskonały wybór na sylwestrową... ⇖ 12
Sylwestrowy drink z żurawiną to propozycja na spokojny... ⇖ 11
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 10
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 16
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 28
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 61
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 62
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3794
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2355
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1685
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 946
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 921
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 853
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 808









































