Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 101
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 35
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Placki z dojrzałych bananów

Placki z dojrzałych bananów Dojrzałe banany, takie brzydale z czarnymi plamkami albo wręcz z całą czarna skórką uwielbiam! Czemu? Mają ogromny potencjał! To właśnie one, dzięki swojej słodyczy zastępują w daniach cukier. Bardzo chętnie kupuję na wyprzedażach takie dojrzałe banany, lubię ratować żywność by nie marnowała się, lubię kreatywnie ją wykorzystywać. Przede wszystkim takie banany mrożę, ale też suszę, robię z nich placki, gofry, chlebek bananowy,...
Przepisy z bloga
Czy wiesz, że niepozorna pokrzywa, która parzy nasze nogi... ⇖ 81
Sushi z awokado i łososiem Sushi to nie tylko japońska... ⇖ 135
Boczniaki po grecku Te niezwykle aromatyczne grzyby, znane... ⇖ 186
Barszcz biały w chlebie Barszcz biały to jedno z tych... ⇖ 180
Tort z brownie i croissantów Wyobraź sobie deser, który... ⇖ 110
Sałatka z jajkiem, szynką i serem żółtym to prawdziwy... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417