Placki z kapusty i ziemniaków z dipem czosnkowym

Bardzo proste i bardzo smaczne bezmięsne danie obiadowe. Takie placki ziemniaczane z kapustą to starodawna potrawa kuchni ukraińskiej. Wychodzą pożywne, soczyste, zaraz po usmażeniu są mega chrupiące, mogą być również dodatkiem do potrawy mięsnej. Nam najbardziej smakują z dipem czosnkowym. Po prostu pychota! Składniki: 40 dag kapusty białej 30 dag ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka pęczek świeżego koperku lub natki pietruszki 2 czubate łyżki mąki...
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 2
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 13
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Słodkie, puchate z migdałowym nadzieniem w połączeniu... ⇖ 168
Makaroniki to lada wyzwanie, nie jest to łatwy wypiek i... ⇖ 217
Lekka, chrupiąca z piankowym wnętrzem, leciutkim jak... ⇖ 268
Smak dzieciństwa. Tak! Pamiętam czasy gdy jako mała... ⇖ 338
Obłędny deser!Idealny na letnie dni. Kruchy kakaowy spód... ⇖ 292
Jedna z pyszniejszych rolad lekkich jak chmurka która nie... ⇖ 371
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272