Placki ziemniaczane- poznańskie plendze

Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęściej z kwaśną, gęstą śmietaną i cukrem. Plendze są chrupiące, rumiane i słodkie. Czasami jednak mamy apetyt na placki wytrawne z cebulką, lekko słone. Placki ziemniaczane to po prostu tani i szybki pomysł na obiad.Składniki:4-5 dużych ziemniaków (po obraniu 1 kg)1 duża cebula1 jajko L3 czubate łyżki mąki pszennej1/2 łyżeczki soliolej rzepakowy do...
Najnowsze przepisy
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 21
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 94
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 16
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 24
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 101
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 24
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1442
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 799
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 632
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 544
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 511
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 459
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 453
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 443