Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 6
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 20
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 48
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 39
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 56
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 92
Placuszki z kaszy gryczanej – kuchnia podkarpacka
Placuszki z kaszy gryczanej - kuchnia podkarpackaW kuchni podkarpackiej kasza gryczana wykorzystywana jest na wiele roznych sposobow. W najprostszej formie podawana jest jako dodatek do mies i sosow. Jednak rownie czesto wykorzystuje sie ja jako glowny skladnik farszu do golabkow (golabki z kasza gryczana i grzybami, golabki z kasza gryczana i ziemniakami), czy pierogow (dukielskie pierogi z kasza...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 44
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113