Podpłomyki jęczmienne z salsą pomidorowo cytrynową
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2025/01/podpomyki-jeczmienne-z-salsa-pomidorowo.html
Podpłomyki jęczmienne z salsą z pomidora, pieczonej papryki, kiszoną cytryną, zaterem i miętą.SKŁADNIKI:250 g mąki jęczmiennej2 g soli125 ml wody ciepłej30 ml oliwy lub olejuSALSA:pomidor malinowy1 pieczona papryka1/4 szt. kiszonej cytryny1 ząbek czosnku2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki zatarunatka pietruszki trochę2-3 listki mięty (opcjonalnie)sól i pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Z podanych składników zagnieć ciasto i zrób kulę. Podziel ją na cztery części. Z każdej uformuj...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 5
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 15
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 20
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 49
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 55
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 67
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 79
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 98
Sałatki z soczewicą to doskonały sposób na zdrowy i... ⇖ 101
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 421
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 341
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 320
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 267
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 145
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 131









































