Polenta
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/polenta,1280.html
Składniki: 400 gramów mąki kukurydzianej, mielonej minimalnie, bardziej grubo niż mąka krupczatka 1,6 litra wody sól Przygotowanie: W 3 litrowym naczyniu należy postawić wodę soloną do zagotowania. Jak tylko zaczyna unosić się para należy bardzo wolno wsypywać mąkę mieszając energicznie żeby nie powstały grudki. Płomień zmniejszyć, należy ciągle mieszać, żeby mąka nie przywarła do dna […] The post Polenta appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Makaron ryżowy fusion z boczkiem i kaparami Historia i... ⇖ 3
Danie, które lubię jeść na obiad - makaron w wersji... ⇖ 16
Wprowadzenie – smak dzieciństwa z twistem Wielkanocne... ⇖ 11
Thanksgiving is one of my absolute favorite times of the... ⇖ 20
Thanksgiving is all about gathering around the table and... ⇖ 15
Thanksgiving is such a magical time, isn’t it? I can... ⇖ 13
Thanksgiving is truly one of my favorite times of the year!... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 472
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 485
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 464
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 532
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 847
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 399
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 372
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 358
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 293









































