Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
No tak nie byłabym sobą abym nie podzieliła się z wami... ⇖ 15
Mięciutkie Paluchy Pizzowe z Ciasta na Mini Burgery –... ⇖ 13
Kurczak w miodzie i sezamie to pomysł na szybkie danie,... ⇖ 14
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 22
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 26
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 15
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 14
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 12
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 34
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 42
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 72
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 94
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 192
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 520
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 456
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 387
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 369
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 353
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 311
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 294
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 238
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 212
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 199









































