Najnowsze przepisy
#Reklama #OrientanaOd jakiegoś czasu przykładam większą... ⇖ 13
Szybkie ciasto na oleju z owocami – przepis na puszyste... ⇖ 14
Szybkie pyszne ciasto ze śliwkami. Niedawno była tarta, a... ⇖ 25
Pieczone kotleciki gyros z kurczaka to prawdziwy hit,... ⇖ 40
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkówka 2 kg/5mm-podgardle 0,5... ⇖ 26
Polenta
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Przepisy z bloga
Surówka z kapusty pekińskiej do obiaduProsta surówka do... ⇖ 53
Szarlotka lukrowanaW poszukiwaniu doskonałych proporcji na... ⇖ 163
Przepisy na czasie
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami to pyszne i... ⇖ 13628
Sezon na śliwki jest w pełni, więc nie może obejść... ⇖ 4690
Ciasto na herbatnikach z kremem na bazie mascarpone.... ⇖ 4348
Co roku robię chociaż kilka słoików z dżemem z cukinii... ⇖ 2086
Tym razem mam przepis przede wszystkim dla osób, którym z... ⇖ 1257
Smarowidło do chleba z tego przepisu jest uwielbiane w... ⇖ 1018