Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
Przepis na filet z kurczaka po hawajsku. Soczyste mięso,... ⇖ 7
Sałatka z pieczonych buraków i rukoli to jedna z tych, do... ⇖ 15
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 15
Domowe pierniczki – chrupiące po upieczeniu, miękkie i... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 32
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 50
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 47
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 99
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 792
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 792
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 681
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 661
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 400
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 321
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 304








































