Najnowsze przepisy
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 6
Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To... ⇖ 10
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 14
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 21
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 22
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 25
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 50
Polenta

PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Przepisy z bloga
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 24
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 60
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 91
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 60
Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i... ⇖ 120
Młoda kapusta duszona z ulubioną kiełbasą, boczkiem... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 676
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 475
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 348
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 341
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 188
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 123