Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiednich herbat do miejsc gastronomicznych to... ⇖ 9
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 10
Wszyscy to wiedzą, że uwielbiam kabanosy! Domowe, robione... ⇖ 18
Ten piernik to prosty, sprawdzony i niezawodny przepis na... ⇖ 21
Jesienne listki z dynią - ciasteczka Pod koniec jesieni... ⇖ 17
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 45
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 51
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 50
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 45
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 41
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 35
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 33
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 32
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 32
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 27







































