Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 13
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 19
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 11
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 22
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1941
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1108
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 944
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 861
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 818
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 512








































