Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 7
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 66
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 17
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 19
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 19
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 22
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 40
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 80
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 175
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 59
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 409
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 312
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 300
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 248
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 196
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 129








































