Polenta
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/06/polenta.html
PolentaProsta, wiejska potrawa znana we Włoszech już w średniowieczu. Jest też popularna na Bałkanach (narodowe danie Rumunii) czy w Ukrainie pod nazwą mamałyga lub banusz. Możemy ją jeść bez dodatków lub na przykład z gulaszem, okrasą z boczku wędzonego. Nasza polenta będzie przyprawiona tyko solą i odrobiną sera gouda.Składniki:2,5 szklanki wody2/3 szklanki kaszki kukurydzianejpół łyżeczki soli15 dkg sera gouda2 łyżki masła klarowanegoSposób wykonania:Wodę...
Najnowsze przepisy
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 7
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 13
Przepis na wilgotne ciasto z jabłkami, twarożkiem i... ⇖ 9
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 11
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 12
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 13
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 106
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 41
Kotlety są miękkie, puszyste i chrupiące z wierzchu... ⇖ 131
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 41
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 38
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 34
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 26




































