Polenta
Źródło: https://ricette.pl/obiad/polenta,1280.html
Składniki: 400 gramów mąki kukurydzianej, mielonej minimalnie, bardziej grubo niż mąka 1,6 litra wodu sól Przygotowanie: W 3 litrowym naczyniu należy postawić wodę soloną do zagotowania. Jak tylko zaczyna unosić się para należy bardzo wolno wsypywać mąkę mieszając energicznie żeby nie powstały grudki. Płomień zmniejszyć, należy ciągle mieszać, żeby mąka nie przywarła do naczynia. Gotować […] The post Polenta appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 8
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 14
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 14
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 15
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 484
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 498
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 480
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 544
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 703
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 560
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 205









































