Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 111
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 19
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Policzki wieprzowe duszone w białym winie z groszkiem

Policzki wieprzowe czy wołowe to najchudsze mięso jakie można pozyskać ze zwierzęcia, jest bardzo delikatne ale potrzebuje długiej obróbki. Dlatego ja do przygotowania policzków zawsze używam szybkowaru. Dzięki temu w 40 minut mam obiad a nie w 2 godziny bo tak długo trzeba dusić policzki aby były delicją. Warto jednak nabyć sobie mięso zwane policzkami i wypieścić je w garnku aby potem delektować się pysznym daniem. Dziś duszone w winie, pyszności.Policzki wieprzowe...
Przepisy z bloga
Szakszuka na naszym stole gości często według różnych... ⇖ 45
Nalewka z derenia to idealny trunek na jesienne szarugi i... ⇖ 69
Dziś przedstawiam szybki i bardzo prosty obiad a zarazem... ⇖ 47
To pyszne danie dobre zarówno jako śniadanie albo deser.... ⇖ 46
Taki szybki obiad to radość dla domowników gdy późno... ⇖ 47
Odkąd w moim domu zagościła frytownica beztłuszczowa... ⇖ 123
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417