Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Pomidorowa tarta z zielonymi szparagami

Krucha tarta wypelniona delikatnym nadzieniem z ricotty o smaku pomidorowym. Zatopione i zapieczone w nim szparagi swietnie smakuja, szczegolnie ze wyczuwalna jest delikatna nuta wedzonki. CIASTO KRUCHE: 1 szklanka maki pszennej 2 szczypty soli szczypta proszku do pieczenia 50 g masla 1 jajko 1 lyzka smietany NADZIENIE: 1/2 peczka zielonych szparagow 250 g serka ricotta … Czytaj dalej Pomi...
Przepisy z bloga
Kremowy, waniliowy sernik na kruchym spodzie, którego... ⇖ 684
Zielone pierogi powstały za sprawą szpinaku, ale nie... ⇖ 763
Pizza z mięsem mielonym zatopionym w dobrze doprawionym i... ⇖ 877
Sakiewki z zielonych naleśników zapiekane w pomidorach to... ⇖ 793
Makaron z cukinią i tuńczykiem w aromatycznym sosie... ⇖ 772
Kasza jaglana z cukinią i pomidorami zapieczona razem z... ⇖ 791
Mazurek, czyli cienkie, kruche ciasto wypełnione kremem.... ⇖ 806
Prosta, a zarazem bardzo smaczna sałatka z brokułem,... ⇖ 3115
Aromatyczna i bardzo smaczna zapiekanka ziemniaczana z... ⇖ 839
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417