Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla polskiej kuchni i jedzone na terenie całego kraju
Źródło: https://mistrzowskiegotowanie.blogspot.com/2017/02/potrawy-o-nowszym-rodowodzie-czesto.html
befsztyk tatarski – popularna potrawa z surowego miesa,golonka gotowana – popularna takze w Niemczech zwana Schweinehaxe,gulasz – i inne potrawy z papryka, znane z Wegier i Balkanow,flaczki,kalafior gotowany, podawany z zasmazka z masla i bulki tartej (patrz: jarzyny po polsku),mizeria – pochodzaca z Francji, podawana do kurczaka smazonego lub pieczonego,nalesniki – potrawa wyksztalcona ...
Najnowsze przepisy
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 13
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 11
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 20
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 17
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 258
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 867
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 883
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 894
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1179
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 28101
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1625
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 561
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 553
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 438









































