Potrawy o nowszym rodowodzie, często wspólne z kuchnią niemiecką, włoską i francuską, ale obecnie bardzo charakterystyczne dla polskiej kuchni i jedzone na terenie całego kraju
Źródło: https://mistrzowskiegotowanie.blogspot.com/2017/02/potrawy-o-nowszym-rodowodzie-czesto.html
befsztyk tatarski – popularna potrawa z surowego miesa,golonka gotowana – popularna takze w Niemczech zwana Schweinehaxe,gulasz – i inne potrawy z papryka, znane z Wegier i Balkanow,flaczki,kalafior gotowany, podawany z zasmazka z masla i bulki tartej (patrz: jarzyny po polsku),mizeria – pochodzaca z Francji, podawana do kurczaka smazonego lub pieczonego,nalesniki – potrawa wyksztalcona ...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 15
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 104
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 24
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 23
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Mało kto wie ale najstarsza polska pizzeria działa w... ⇖ 257
Składniki :3 - 4 szt. jak najmniejszych gruszekCiasto:150... ⇖ 859
Jestem przekonany, że brownie z musem malinowym posmakuje... ⇖ 881
Składniki :250 ml śmietany do ubijania 30% lub 36% zimna7... ⇖ 894
Składniki460 g mąki pszennej1 średnie jajko1 łyżeczka... ⇖ 1175
Składniki10 g drożdży suchych (dodajemy bezpośrednio do... ⇖ 28089
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 432
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 413
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 329
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 324
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 279
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 212
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 189
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 153
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 139









































