Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Powidła śliwkowe

Uwielbiam domowe dżemiki, konfitury. Zazwyczaj przerabiam jabłuszka, ale trafiły do mnie śliweczki. Przerobiłam więc 2 kg na pyszne powidła, takie tradycyjne przesmażane 3 dni. Polecam i Wam. Wychodzi z tego mała ilość- 2 słoiczki 300ml. Ale smak jest nie do przebicia! Co nam trzeba? 2kg bardzo dojrzałych śliwek (po czym pozna...
Przepisy z bloga
Proste i pyszne babeczki, które zrobicie w kilka... ⇖ 43
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417