Powidła śliwkowe
Źródło: https://gotujzprezesem.pl/2020/09/powidla-sliwkowe/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=powidla-sliwkowe
Domowe powidła śliwkowe to kolejna obowiązkowa pozycja w mojej spiżarni. Przygotowanie powideł jest tak naprawdę bardzo proste. Najważniejsze są bardzo dojrzałe śliwki węgierki. Takie, które mają już lekko pomarszczoną skórkę, będą najlepsze. Tradycyjne powidła śliwkowe smażymy przez dwa dni, po 1,5 godziny dziennie. Dlatego ważne jest, aby wybrać szeroki garnek z grubym...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 14
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 18
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 14
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Być może znasz ten moment: wracasz zmęczony do domu,... ⇖ 19
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 28
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 69
Sos winegret to klasyk kuchni francuskiej, który trafił... ⇖ 38
Tofu jest jednym z tych składników, które potrafią... ⇖ 27
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 42
Sałata lodowa – królowa chrupkości – często trafia... ⇖ 41
Serek wiejski – produkt niepozorny, a jednak zaskakująco... ⇖ 44
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 69
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 68
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50






































