Prasorizo

Kuchnia grecka, bo w końcu wakacje. Jakby kogoś nie było stać, to może sobie takie coś zrobić i zjeść na RODOS.Składniki:- ryż- cebula- por- koperek- cytrynaWykonanie:Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy z pokrojonym w półplasterki porem.Dodajemy suchy ryż, chwilę smażymy i dolewamy powoli wody, cały czas mieszając, do czasu, aż ryż zmięknie.Dodajemy pokrojonego koperku, soku z cytryny i mieszamy.
Najnowsze przepisy
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 5
Szybka zupa pomidorowa z ryżem Dziś moja ulubienica,... ⇖ 5
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 5
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 8
Prosta surówka jak z baru mlecznego! To pyszny przepis na... ⇖ 13
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 53
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 80
Rzepak to odmiana kapusty, więc skoro kultowym daniem są... ⇖ 91
Wiosna to młode warzywa. W tym kultowe młode ziemniaki i... ⇖ 101
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1422
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 613
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 527
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 489
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 442
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 437
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 429
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 401