Proste ciasto na pierogi
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/04/proste-ciasto-na-pierogi.html
Proste ciasto na pierogiCiasto, które zawsze się udaje. Jest elastyczne, dobrze się lepi i jest mocne. Proporcje ciasta są stałe. Poradzi sobie z nim każdy, nawet początkujący kucharz. Składniki:3 szklanki mąki 1 szklanka wrzątku 2 łyżki miękkiego masła lub 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka soli 1 żółtkoSposób wykonania:Do wrzątku dodajemy sól, dokładnie mieszamy, aż sól się rozpuści. Następnie do dużej miski przesiewamy mąkę, dorzucamy żółtko i masło...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 9
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 34
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 22
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 34
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 39
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 54
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 46
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 200
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 66
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 46
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 146
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 42
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1899
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1301
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 762
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 618
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 585
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 483








































