Najnowsze przepisy
Pasta z tuńczyka z groszkiem Pyszne smarowidło do chleba... ⇖ 2
Kotlety a la ryba po grecku to mój zupełnie nowy pomysł... ⇖ 1
Surówka z selera i marchewki do obiaduEkspresowa surówka... ⇖ 8
Surówka z młodej kapusty idealnie sprawdzi się teraz gdy... ⇖ 11
Proziaki z Równego – kuchnia podkarpacka
Proziaki z Rownego - kuchnia podkarpackaProziaki to niewielkie placki pszenne, pieczone niegdys na blasze kuchennego pieca, ktorych historia na Podkarpaciu liczy podobno 150 lat. Pelnily one role pieczywa, kiedy konczyl sie domowy chleb. Do ich przygotowania podkarpackie gospodynie wykorzystywaly dostepne skladniki, dzieki ktorym szybko mogly przygotowac domownikom namiastke pieczywa. Proziaki nie...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100