PROZIAKI
Źródło: https://paninadeser.blogspot.com/2018/04/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa z dodatkiem sody. W moich stronach sa bardzo znane, gdyz sa Podkarpackim specjalem . Nasze babcie wypiekaly proziaki na blasze pieca kuchennego. Mozna rowniez je upiec na patelni z dodatkiem tluszczu lub bez niego, oraz upiec w piekarniku. Ja wybralam ten ostatni wariant. Proziaki robi sie bardzo prosto i szybko, idealne gdy akurat w domu braknie nam chleba. Najsmacznie...
Najnowsze przepisy
Delikatna, puszysta i pełna smaku focaccia z dodatkiem... ⇖ 7
Kentucky Gold – prosty domowy sos, który pasuje do wielu... ⇖ 13
Ta warstwowa sałatka na Sylwestra jest nieziemska! Lubię... ⇖ 20
Zestaw sprawdzonych propozycji na sylwestrowe sałatki,... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 77
Szybkie ciasto bez pieczenia na biszkopcikach nasączonych... ⇖ 1045
Ciasto ucierane, ale po dodaniu kaszy manny w smaku bardzo... ⇖ 200
Gdy kupiłam foremkę w kształcie choinki wiedziałam ,że... ⇖ 327
Ucierana szarlotka poleca się na pierwsze ponure jesienne... ⇖ 1935
Przepis nie jest jakimś moim odkryciem, gdyż pochodzi ze... ⇖ 520
Dziś propozycja na kruche ciasto z porzeczkami, serem i... ⇖ 404
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3780
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2344
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1679
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 943
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 915
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 852
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 805









































