Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 16
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 20
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 31
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 36
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 74
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 192
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 157
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 310
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 194
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1244
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1038
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 865
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 838
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 769
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 467
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 388









































