Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 2
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 12
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 7
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 8
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 77
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 195
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 161
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 327
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 197
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 171
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2019
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 959
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 874
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 846
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 524









































