Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 7
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 10
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 15
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 16
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 15
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 28
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 18
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 66
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 189
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 150
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 286
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 189
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 162
Sezon na truskawki właśnie się zaczyna, więc u mnie... ⇖ 174
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 764
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 640
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 373
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 304
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 287









































