Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 0
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 11
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 12
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 12
Aromatyczny Schab - Domowa Wędlina do Chleba(Cook4me Tefal... ⇖ 17
Nieprawidłowe użytkowanie oraz niewłaściwa pielęgnacja... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 86
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 106
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 311
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 181
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3422
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2238
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1608
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 889
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 809
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 803
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 754
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 749







































