Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Miękka, wilgotna, pachnąca cynamonem… a na wierzchu ...... ⇖ 18
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyczne danie kuchni... ⇖ 26
DOMOWY LIKIER KAWOWO WANILIOWYZobacz jakie urocze są te... ⇖ 19
Rolada serowo-szpinakowa z łososiem to idealna propozycja... ⇖ 43
Sałatka tatarska ze śledziem to jedna z tych sałatek,... ⇖ 43
Przepisy z bloga
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 82
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 103
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 306
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 177
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 434
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3333
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2209
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1582
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 875
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 801
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 783
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 745
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 741









































