Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 5
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 6
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 17
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 18
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 40
Przepisy z bloga
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 40
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 96
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 289
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 170
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 416
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1963
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1787
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1351
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 788
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 716
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 637
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 627
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 596








































