Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 6
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 8
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 11
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 172
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 137
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 232
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 177
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 149
Sezon na truskawki właśnie się zaczyna, więc u mnie... ⇖ 166
Sezon na rabarbar trwa, więc u mnie na weekend zagościło... ⇖ 321
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 39
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 37
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 31
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 24





































