Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Dziś kolejny przepis z wielu na diecie keto. Placki są... ⇖ 7
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 16
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 16
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 24
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 88
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 251
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 167
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 389
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 209
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 534
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 510
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 454
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 423
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 417
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 415
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 409
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 287
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 283









































