Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 12
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 16
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 17
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 18
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 81
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 212
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 163
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 357
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 203
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 347
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 260
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 203
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 165
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 165
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 148
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 67
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 63









































