Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 13
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 22
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 20
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 20
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 59
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 183
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 143
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 271
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 185
Beza - moja pierwsza w życiu upieczoną przeze mnie... ⇖ 159
Sezon na truskawki właśnie się zaczyna, więc u mnie... ⇖ 171
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 706
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 563
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 259
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 248
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 207









































