Proziaki
Źródło: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/proziaki.html
Proziaki to rodzaj pieczywa/bułeczek na sodzie, wywodzących się z regionu Bieszczad. Jest to stara receptura, wg której proziaki przygotowywało się na gorących blachach na kuchni kaflowej opalanej drewnem. Większość z nas zapewne pamięta proziaki z dzieciństwa, bo mimo, że przepis wywodzi się z kuchni bieszczadzkiej, to rozprzestrzenił się po całym kraju. Ja również pamiętam...
Najnowsze przepisy
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 12
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 12
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 39
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 28
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 189
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 80
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 208
Dziś upiekłam kolejne w tym sezonie ciasto z owocami. Tym... ⇖ 163
Ostatnio korzystam z dobrodziejstw lata i zbieram wszystkie... ⇖ 351
Jak ja lubię lato i owoce, które po kolei dojrzewają.... ⇖ 202
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 189
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 32
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 28
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 21































