Najnowsze przepisy
Świat mody rządzi się swoimi prawami. Granice między... ⇖ 10
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 20
Kiełbasa z cebulą i papryką z patelniProste, swojskie... ⇖ 17
Kapusta z kiełbasą i paprykąGotowana kapusta z ulubioną... ⇖ 6
Prykiel z Lipnicy – kuchnia podkarpacka
Prykiel z Lipnicy - kuchnia podkarpackaNa terenach dawnej Puszczy Sandomierskiej biały barszcz był jednym z najważniejszych dań codziennych. Charakterystyczny dla tego regionu czysty zakwas żytni, kiszony bez przypraw i dodatków, był bazą do przygotowania kwaśnej polewki zabielanej mlekiem lub śmietaną. Barszcz z reguły podawano na śniadanie, choć bywał również obiadem lub...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 38
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 91
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 74
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 105