Przepalanka rosyjska
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/przepalanka-rosyjska/
Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 8
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 15
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 12
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 8
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 12
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 10
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 14
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 126
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 175
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 170
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2032
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1128
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 960
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 877
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 848
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 534









































