Przepalanka rosyjska
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/przepalanka-rosyjska/
Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 19
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 20
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 21
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 17
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 18
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 131
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 183
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 177
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 586
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 514
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 490
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 388
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 379
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 266
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 256









































