Przepalanka rosyjska
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/przepalanka-rosyjska/
Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 22
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 60
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 137
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 192
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 183
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2880
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2116
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1471
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 686
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 622









































