Przepalanka rosyjska

Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Ciasto ucierane, śliwki i duuużo kruszonki. To musi być... ⇖ 12
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 17
Kurczak pod pierzynką z cebuli – szybki, rodzinny obiad... ⇖ 20
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 15
Gniazdka mielone z pieczarkami i serem to jedno z tych... ⇖ 12
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 82
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 133
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 124
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1480
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 1097
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 664
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 565
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 551
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 481
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 479
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 471