Przepalanka rosyjska
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/przepalanka-rosyjska/
Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 5
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 62
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 16
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 19
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 19
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 129
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 178
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 172
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 405
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 312
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 298
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 246
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 196
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 129









































