Przepalanka rosyjska
Źródło: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/przepalanka-rosyjska/
Historia przepalanki jest ściśle związana z tradycją domowego wyrobu alkoholu w Rosji oraz na terenach byłego Imperium Rosyjskiego. Choć przepalanka nie może poszczycić się tak bogatą dokumentacją historyczną, jak wódka, jej korzenie sięgają kilku wieków wstecz. Była szczególnie popularna wśród ludności wiejskiej oraz niższych warstw […] Artykuł Przepalanka rosyjska pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni.
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 8
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 16
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 10
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Rozkoszowanie się smacznymi posiłkami i jednoczesna... ⇖ 131
Pasta sambal nasi goreng to pikantna przyprawa używana do... ⇖ 185
W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na... ⇖ 177
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1209
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 631
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 474
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 436
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 415
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314









































