Pszenno-żytni chleb z garnka

Zdecydowanie najlepszy domowy chleb jaki udalo mi sie upiec. Pieczony w ciezkim zeliwnym garnku staje sie niezwykle chrupiacy, az chce sie wcinac jeszcze goracy.350 g maki pszennej+ do podsypania100 g maki zytniej z pelnego przemialu30 g drozdzy1/2 lyzeczki cukru1 lyzeczka soli300 ml wody Make przesiac i wymieszac z sola. Drozdze rozpuscic w wodzie z cukrem. Rozpuszczone drozdze dodac ...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 7
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 21
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 16
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kruche ciasteczka na bazie twarogu z jabłkiem to idealny... ⇖ 429
Dawno mnie tu nie było, ale niestety czasu brak, dlatego... ⇖ 539
Andruty, bo tak właśnie nazywała je moja babcia często... ⇖ 1167
W związku z tym że moje dziecię zachorowało na ospę... ⇖ 581
Prosta w wykonaniu a zarazem efektowna sałatka z kilku... ⇖ 9958
Tradycyjny deser, który jako dziecko kupowałam w szkolnym... ⇖ 761
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2107
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273