Ptysiaki
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2016/05/ptysiaki.html
Coś na tzw. przegryzkę , ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki:-10 dkg mąki 480-6 dkg margaryny-100 ml wody-3 jajka-szczypta soliWodę, sól i margarynę zagotowujemy.Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Studzimy.Stopniowo dodajemy jajka i miksujemy.Ciasto przekładamy do tutki i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy malutkie...
Najnowsze przepisy
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 13
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 12
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 21
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 17
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 61
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 162
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 318
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 444
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1626
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 562
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 554
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 438









































