Ptysiaki
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2016/05/ptysiaki.html
Coś na tzw. przegryzkę , ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki:-10 dkg mąki 480-6 dkg margaryny-100 ml wody-3 jajka-szczypta soliWodę, sól i margarynę zagotowujemy.Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Studzimy.Stopniowo dodajemy jajka i miksujemy.Ciasto przekładamy do tutki i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy malutkie...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 6
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 150
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 308
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 433
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 441
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































