Ptysiaki
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2016/05/ptysiaki.html
Coś na tzw. przegryzkę , ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki:-10 dkg mąki 480-6 dkg margaryny-100 ml wody-3 jajka-szczypta soliWodę, sól i margarynę zagotowujemy.Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Studzimy.Stopniowo dodajemy jajka i miksujemy.Ciasto przekładamy do tutki i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy malutkie...
Najnowsze przepisy
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 8
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 8
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 9
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 9
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 19
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 119
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 143
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 304
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 429
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1028
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 831
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 822
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 743
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 447
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 359
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 341









































