Ptysiaki
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2016/05/ptysiaki.html
Coś na tzw. przegryzkę , ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki:-10 dkg mąki 480-6 dkg margaryny-100 ml wody-3 jajka-szczypta soliWodę, sól i margarynę zagotowujemy.Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Studzimy.Stopniowo dodajemy jajka i miksujemy.Ciasto przekładamy do tutki i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy malutkie...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 8
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 20
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 26
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 51
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 155
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 312
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 437
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 431
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































