Ptysiaki
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2016/05/ptysiaki.html
Coś na tzw. przegryzkę , ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki:-10 dkg mąki 480-6 dkg margaryny-100 ml wody-3 jajka-szczypta soliWodę, sól i margarynę zagotowujemy.Dodajemy mąkę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Studzimy.Stopniowo dodajemy jajka i miksujemy.Ciasto przekładamy do tutki i na blaszkę z papierem do pieczenia szprycujemy malutkie...
Najnowsze przepisy
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 12
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 15
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 10
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 17
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 148
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 307
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 433
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 298
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 166
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 40
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 38
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31








































