Najnowsze przepisy
Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w... ⇖ 5
Błyskawiczne proteinowe pancakes od Pan Shaky, które w... ⇖ 22
Pieczony pasztet z warzyw i owoców to danie jarskie do... ⇖ 24
Barszcz Biały (Cook4me Tefal - Multicooker) Przepis... ⇖ 33
Co jak co ale nie ma jak swojskie wyroby byłam ostatnio u... ⇖ 22
Ptysie do nadziewania przepis

Ciasto parzone przygotowałam z mąki orkiszowej. Z podanej ilosci wyszło 16 szt.Składniki:60 g mleka60 g wody60 g masła65 g mąkimąki orkiszowej typ 630pszennej typ 5502 szt jajek L1/3 łyżeczki (dosłownie szczypta soli )Przygotowanie:Wodę, mleko zagotuj z masłem, dodaj mąkę i szybko mieszaj az składniki się połączą ok. 2-3 minuty a ciasto będzie błyszczące. Odstaw i ostudź. Wbijaj jaja po jednym i miksuj do momentu powstania jednolitego, gęstego ciasta. Przełóż je do...
Przepisy z bloga
To klasyczny przepis na babkę piaskową ciasto można... ⇖ 95
Pasztet z wątróbek z pistacjami i pomarańczowym likierem... ⇖ 27
Ketola z samych ziaren i orzechów to świetna, chrupiąca... ⇖ 44
Zdrowa, sycąca i pełna smaku – zapiekanka z łososiem i... ⇖ 41
Frittata- pieczony omlet ze słodkimi ziemniakami, serami i... ⇖ 60
Jeśli podoba ci się przepis i chcesz mnie wesprzeć,... ⇖ 60
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3361
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1830
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1247
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1242
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1114
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 951
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 773
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 732
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 629
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 613