Ptysie z kremem
Źródło: http://www.kulinarne-co-nieco.pl/2019/01/ptysie-z-kremem-ptys-wyrob-cukierniczy.html
Ptysie z krememPtyś – wyrób cukierniczy z ciasta parzonego przełożonego kremem bezowym, bitą śmietanką lub kremem budyniowym. Z wierzchu posypywany cukrem pudrem.Korpusy na ptysie można także przekładać nadzieniami słonymi i podawać zamiast pasztecików jako gorącą zakąskę lub dodatek do czystych zup.Dziś przepis na ptysie z kremem budyniowymSkładniki na ciasto ptysiowe:-...
Najnowsze przepisy
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 12
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Kotleciki Indycze z Cukinią(do przygotowania w urządzeniu... ⇖ 47
Lasagne w Wersji Light(*SERIA FIT*)Lasagne w wersji light... ⇖ 46
Fit Paella Wegańska z Wędzonym Tofu(Cook4me Tefal -... ⇖ 44
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 48
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 49
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 545
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 467
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 446
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 347
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 324
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 243
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 221









































