Puchata babka cytrynowa
Źródło: https://slodkiblog.pl/puchata-babka-cytrynowa/
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o aromacie cytryny. Dodatkowo wypiek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi oleju w recepturze. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min SKŁADNIKI (na dwie babki w formach o pojemności ok. 600 ml każda lub jedną w formie o poj. 1,2-1,5 l) 4 jajka L 1 szklanka cukru (220 g) szczypta soli 1 szklanka oleju (250 ml) skórka otarta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 360 g mąki (2 i 1/4...
Najnowsze przepisy
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 15
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 20
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 30
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 36
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 190
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 198
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 206
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 235
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 190
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1170
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1037
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 864
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 837
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 768
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 462
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 386









































