Puchata babka cytrynowa
Źródło: https://slodkiblog.pl/puchata-babka-cytrynowa/
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o aromacie cytryny. Dodatkowo wypiek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi oleju w recepturze. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min SKŁADNIKI (na dwie babki w formach o pojemności ok. 600 ml każda lub jedną w formie o poj. 1,2-1,5 l) 4 jajka L 1 szklanka cukru (220 g) szczypta soli 1 szklanka oleju (250 ml) skórka otarta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 360 g mąki (2 i 1/4...
Najnowsze przepisy
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 14
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 17
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 10
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 134
Przepisy z bloga
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 47
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 209
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 201
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 209
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 237
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 195
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 273
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 134
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31








































