Pulpa z dyni hokkaido

Pulpa z dyni hokkaidoProsta w wykonaniu pulpa z dyni hokkaido może stanowić bazę do ciast, ciasteczek, klusek, a także racuszków. Można tym samym sposobem zrobić pulpę z innych gatunków dyni, ale ta z hokkaido jest według nas najlepsza i to z dwóch powodów. Po pierwsze ma piękny, intensywny pomarańczowy kolor. Po drugie ma lekko orzechowy posmak. Jest po prostu pyszna.Składniki:1 dynia hokkaido ok.1,3 kg1 czubata łyżka masłaSposób wykonania:Dynię myjemy i obieramy ze...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 5
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 15
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 15
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 22
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 34
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 100
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 93
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 47
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 45
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2105
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273