Puree ziemniaczane z chrzanem

1 kg ziemniaków3 duże łyżki chrzanu2 łyżki masłasól i pieprz białykoperekZiemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie . Gdy ziemniaki są miękkie odcedzamy , dodajemy masło i dokładnie tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków . Do całości dokładamy chrzan , sól , pieprz i koperek . Całość dokładni mieszamy .Puree podajemy gorące .Idealny dodatek do zup typu barszcz biały , żurek .
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 9
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 13
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 23
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 23
Przepisy z bloga
400 g mięsa mielonego wieprzowego1 duża cebula2 łyżki... ⇖ 127
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188