Puree ziemniaczane z chrzanem

1 kg ziemniaków3 duże łyżki chrzanu2 łyżki masłasól i pieprz białykoperekZiemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie . Gdy ziemniaki są miękkie odcedzamy , dodajemy masło i dokładnie tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków . Do całości dokładamy chrzan , sól , pieprz i koperek . Całość dokładni mieszamy .Puree podajemy gorące .Idealny dodatek do zup typu barszcz biały , żurek .
Najnowsze przepisy
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 8
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 12
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 15
Przepisy z bloga
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 375 g)100 g... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 296
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 246
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 176