PUSZYSTE MAŚLANE BUŁECZKI Z RODZYNKAMI

Odkąd po raz pierwszy upiekłam drożdżowe bułki korzystając z metody thangzhong, zakochałam się w tym japońskim sposobie wypieku ciast, chlebów czy bułek.W wielkim skrócie polega ona na przygotowaniu wstępnie gęstej pasty (tzw. zasmażki wodnej) z mąki i wody (ewentualnie mleka) w proporcji 1:5, który po wystudzeniu do temperatury pokojowej dodajemy do naszego właściwego ciasta drożdżowego.Co dzięki tej metodzie zyskujemy? Ano, dużo Megamiękki, puszysty i elastycznywypiek,...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 9
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 7
Miskant chiński Trawy ozdobne to rośliny, które w... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 76
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 61
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 53
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 582
Pyszna, mocno owocowa babka serowa. Wykorzystałam do niej... ⇖ 66
Powiedzieć, że to ciasto jest dobre, to tak jakby ... nic... ⇖ 78
Bardzo proste, szybkie do wykonania i smaczne ciasto.... ⇖ 81
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1460
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 261
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 207
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 194
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 159
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 153
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 144
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 115