Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 7
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 23
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 21
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 26
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 794
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 503
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 425
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 460
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3088
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2162
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1507
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 760
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 718
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 709
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































