Najnowsze przepisy
Sezon na szparagi rozpoczęty - zapraszam do zakładki z... ⇖ 14
Zupa cebulowa kremPrzepis na zupę z cebuli karmelizowanej... ⇖ 25
Szparagi w kremowym, serowym sosie to przepis na dobry... ⇖ 24
Pasta z tuńczyka z groszkiem Pyszne smarowidło do chleba... ⇖ 19
Kotlety a la ryba po grecku to mój zupełnie nowy pomysł... ⇖ 18
Puszyste placki ziemniaczane
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Przepisy z bloga
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka z kalafiora i brokułów... ⇖ 83
Lekka surówka wiosenna z białej kapusty i marchewki. To... ⇖ 551
Ten prosty przepis na panierowane kotlety z pieczarek, sera... ⇖ 67
Delikatne pulpety rybne duszone w sosie pomidorowym, to... ⇖ 82
Jajka na twardo z warzywami, pieczarkami i serem zapiekane... ⇖ 54
Ziemniaki zapiekane z jajkiem, boczkiem i serem, to przepis... ⇖ 98