Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 13
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 6
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 10
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 13
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 13
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 752
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 465
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 390
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 443
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 273
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 231
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 216
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 178
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 159
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 75
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































