Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 10
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 11
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 12
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 691
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 405
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 356
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 417
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 73
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 71
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 65
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 51








































