Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 5
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 10
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 17
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 22
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 714
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 423
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 373
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 424
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 621
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 341
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































