Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 8
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 10
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 12
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 8
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 753
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 465
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 391
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 443
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 390
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 288
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 283
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 233
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 185
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 169
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 140
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































