Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 11
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 19
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 65
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 11
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 16
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 13
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 739
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 450
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 381
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 439
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2044
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1128
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 877
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 852
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 536









































