Puszyste placki ziemniaczane
Źródło: https://kuchnianawypasie.pl/puszyste-placki-ziemniaczane/
Chrupiące brzegi i puchaty, mięciutki środek, to puszyste placki ziemniaczane z ubitym białkiem. Najważniejszą cechą tych placków jest odlanie wody z tartych ziemniaków oraz dodanie do nich ubitych białek. To właśnie białka powodują, że placki są „pucołowate” w środku, ale bardzo chrupiące na zewnątrz. Działa to bardzo podobnie jak w przypadku pieczenia bezy....
Najnowsze przepisy
Wigilia to nie tylko potrawy. To cisza, światło świec i... ⇖ 11
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 22
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 61
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Ten przepis na proste ciasto ucierane z owocami wygrywa pod... ⇖ 792
Kremowa, delikatna cukinia ze śmietaną i czosnkiem, to... ⇖ 501
Jak zrobić dobry twarożek domowy z zielonym ogórkiem,... ⇖ 423
Hawajska sałatka makaronowa, czyli Aloha na talerzu. Ten... ⇖ 459
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2895
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2117
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1472
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 687
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 624









































