Puszysty, lekki, zdrowy omlet
Źródło: https://lena-gotuje.blogspot.com/2015/01/puszysty-lekki-zdrowy-omlet.html
Skladniki:2 jajkalyzka maki pelnoziarnistejlyzeczka otrabsol pieprz do smakuPrzygotowanie:Bialka i zoltka oddzielamy od siebie. Bialka ubijemy na sztywno. Do zoltek dodajemy make, otreby szczypte soli i pieprzu. Mieszamy, stopniowo dodajemy bialka.Mase wykladamy na rozgrzana patelnie.Smazymy okolo 5minut ma malym ogniu z jednej strony, przerzucamy na druga na kilka chwil. Gotowy omlet ...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 12
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 5
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 31
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 60
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 68
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 69
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 93
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 82
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 66
Pyszne danie jednogarnkowe z dynią, marchewką i papryką.... ⇖ 102
Danie, które lubię jeść na obiad - makaron w wersji... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1205
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 699
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 604
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 568
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































