Najnowsze przepisy
Pieczone kąski z cukinii to nie tylko zdrowa, ale i... ⇖ 48
Prosty przepis na żeberka, tak jak robiło się kiedyś,... ⇖ 22
Makaron z pieczarkami i ricottą to bardzo proste do... ⇖ 28
Makaron z ziołowym sosem bez gotowania, smażenia,... ⇖ 19
Kokosowy porzeczkowiec bez pieczenia - idealne ciasto... ⇖ 33
Mini deser w pucharku inspirowany ciastkami Jeżyki! Ten... ⇖ 38
Te aromatyczne roladki z tortilli, wypełnione soczystym... ⇖ 38
Przepis na super prostą i szybką nocną owsiankę z stylu... ⇖ 33
Pyra z gzikiem
Pyra z gzikiem Poznańskie danie regionalne, czyli pyry z gzikiem i sznytlochem (szczypiorkiem). Lekkie, proste danie z Wielkopolski. Kiedyś prócz polewki i śledzia najpopularniejsze danie postne w Poznaniu, dziś podawane w restauracjach jako przysmak regionalny. Składniki: 5-6 dużych ziemniaków 30 dkg twarogu1 szklanka śmietany 18 % gęstej, kwaśnej1 pęczek drobnego szczypioru2 łyżki masłasól, pieprz do smakuSposób wykonania: Ziemniaki w łupinach myjemy dokładnie, wkładamy do...
Przepisy z bloga
Ciasto śliwkowe z kruszonką, bez jajekCiasto bez jajek,... ⇖ 27
Roladki z kurczaka nadziewane kurkamiZawijane i panierowane... ⇖ 30
Sok i mus z ciemnych winogronSok z ciemnych winogron jest... ⇖ 48
Ciasteczko kokosoweSzybciutkie ciasto czy deser kokosowy... ⇖ 58
Surówka z kapusty pekińskiejProsta surówka do obiadu ze... ⇖ 43
Jabłecznik na dyniowym biszkopcieBiszkopt z odrobiną musu... ⇖ 22
Roladki z kurczaka nadziewane kurkamiZawijane i panierowane... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Zupa z kurczakiem, papryką i pieczarkami to pyszne i... ⇖ 8794
Sezon na śliwki jest w pełni, więc nie może obejść... ⇖ 4379
Ciasto na herbatnikach z kremem na bazie mascarpone.... ⇖ 4217
Co roku robię chociaż kilka słoików z dżemem z cukinii... ⇖ 1917
Tym razem mam przepis przede wszystkim dla osób, którym z... ⇖ 1134
Smarowidło do chleba z tego przepisu jest uwielbiane w... ⇖ 843
Frytki z cukinii pieczone w piekarniku to zdrowa, smaczna i... ⇖ 814
Jabłecznik orzechowy to pyszne, domowe ciasto, które... ⇖ 778