Pyra z gzikiem
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/pyra-z-gzikiem.html
Pyra z gzikiem Poznańskie danie regionalne, czyli pyry z gzikiem i sznytlochem (szczypiorkiem). Lekkie, proste danie z Wielkopolski. Kiedyś prócz polewki i śledzia najpopularniejsze danie postne w Poznaniu, dziś podawane w restauracjach jako przysmak regionalny. Składniki: 5-6 dużych ziemniaków 30 dkg twarogu1 szklanka śmietany 18 % gęstej, kwaśnej1 pęczek drobnego szczypioru2 łyżki masłasól, pieprz do smakuSposób wykonania: Ziemniaki w łupinach myjemy dokładnie, wkładamy do...
Najnowsze przepisy
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 12
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 18
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 24
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 222
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 18
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 23
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 26
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1991
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1117
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 870
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 826
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































