Pyszny piernik sułtański z powidłami i kremem bakaliowym
Źródło: https://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/pyszny-piernik-sultanski-z-powidlami-i-kremem-bakaliowym/
Powoli nadchodzi czas na kompletowanie świątecznego menu. Ja baaaardzo polecam wam ten piernik sułtański. Jest niesamowicie smaczny. Blaty ciasta piernikowego przełożone kremem u mnie wersji orzechowej, a słodycz ciasta złamana jest kwaskowymi powidłami. Możemy upiec go kilka dni a nawet ponad tydzień wcześniej i przełożyć 1-2 dni przed Świętami. Wahacie się nadal? Wśród...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 17
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 12
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 20
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 38
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Dzisiaj gratka dla tych, którzy nie lubią piec. Ciasto z... ⇖ 568
Dzisiaj będzie o orzeszkach. Nie mogłam napisać w tytule... ⇖ 2123
Jeśli chcesz rozpocząć pieczenie chlebów w domu, a nie... ⇖ 657
Zapraszam na ukraińskie zrazy, czyli po naszemu kotlety z... ⇖ 760
Artykuł powstał we współpracy z firmą Polskie Młyny,... ⇖ 599
Sałatka z ziemniaków i ogórków to szybki dodatek do... ⇖ 483
Jeśli macie w domu dzieci, to macie pewnie i banany. I jak... ⇖ 2021
Moje dziewczyny uwielbiają serki homogenizowane, więc... ⇖ 695
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1805
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1181
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 613
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 488
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 480
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 463









































