"Wielki Leksykon Kulinarny" F.Jurgen Hermann
Źródło: http://www.apetytsmaku.com/2014/10/wielki-leksykon-kulinarny-fjurgen.html
Wiecie co to jest kamaboko, pannhas lub rai-shi? A moze zastanawialiscie sie kiedys jak przyrzadzane sa raki magenta, co to jest przyprawa do labskaus lub jak robi sie zrazy nelsona? Wszystkie odpowie...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 11
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 19
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 23
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 17
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 131
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Ale ten czas szybko leci...dopiero co swietowalismy Nowy... ⇖ 777
Aby zachecic Was do odwiedzania tego oto bloga wstawiam... ⇖ 681
Moi kochani!Ekstrakt z wanilii to naprawe cos niezwyklego i... ⇖ 695
Uwielbiam zapach drozdzowych wypiekow, ktory roznosi sie po... ⇖ 703
Uwielbiam sezon owocowy! Wprost nie moge sie napatrzec na... ⇖ 779
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1412
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 648
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 562
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 495
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 443
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 333









































