Rabarbarowy curd

Rabarbarowy curd to słodko – kwaśny krem, który idealnie sprawdzi się do tart, naleśników, babeczek, ciastek, tortów i wielu innych słodkości. Jest równie pyszny jak klasyczny lemon curd. Do przygotowania kremu należy użyć intensywnie czerwonych łodyg rabarbaru, bo nie uzyskamy ładnego różowego koloru. Mieszanie z żółtkami sprawia, że staje się beżowy, więc im bardziej...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 18
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 16
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 64
Zupa z bobem, kaszą bulgur i kurczakiem na wywarze z... ⇖ 104
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204