Racuchy z rabarbarem

Składniki:(porcja na ok. 20 sztuk, szklanka 250 ml)Drożdże 30 gCukier 2 łyżkiJajka 2Masło 25 gMąka 2,5 szklankiMleko 1,5 szklankiSól szczyptaRabarbar 250-300gCukier puder Przygotowanie:Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży.Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60...
Najnowsze przepisy
Choć czerwone porzeczki kojarzą się głównie z latem i... ⇖ 7
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 11
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 12
Kleisty ryż z mango Zdrowy deser z kilku składników,... ⇖ 13
Makaron z kurczakiem z pesto paprykowym to prosty i smaczny... ⇖ 21
Przepis na domowy chleb z pestkami dyni, który zawsze się... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 221
Składniki:(porcja na 12-14 sztuk)Muszle makaronowe 12-14... ⇖ 342
Składniki: Subskrybuj Udostępnij Skomentuj Zostaw... ⇖ 357
Składniki:#stripsy #stripsykfc #kurczakizkfcfilet z... ⇖ 250
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1246
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 250
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 200
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 188
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 155
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 144
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 138
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 110