Rafaello z bakaliami

Rafaello w tej wersji to przepis mojej mamy, który ma już ponad 20 lat. Często pojawiał się na naszym stole podczas świąt czy innych rodzinnych spotkań. Dzięki suszonym śliwkom i rodzynkom ciasto ma jeszcze ciekawszy, wyjątkowy smak.Ciasto jest słodkie i doskonale smakuje z filiżanką dobrej kawy :)Spody bezowe:8 białek40 dag cukru40 dag kokosuMasa:1/2 l mleka2 łyżki mąki...
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 11
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 14
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Delikatny, kruchy spód z czekoladowo-kokosowym kremem to... ⇖ 734
Pyszne i chrupiące gofry najbardziej smakują nam z cukrem... ⇖ 544
Mąż dostał od znajomego wiejski ser i poprosił o... ⇖ 6127
Te ciasteczka to wspomnienie mojego dzieciństwa. Kiedy... ⇖ 751
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272