Najnowsze przepisy
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 5
Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To... ⇖ 10
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 13
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 20
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 22
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 25
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 50
Rillettes z kaczki czyli smalec z francuskim rodowodem

Klasyczne rillettes to długo gotowane w gęsim smalcu kacze udka i piersi cudownie pachnące jałowcem, tymiankiem i rozmarynem. Ja tym razem lekko zmodyfikowałam przepis na potrzeby wykorzystania mięsa jakie zostało po upieczeniu kaczuchy ????Oczywiście klasyczny przepis również Wam podam, nie będę taka ????Rillettes we Francji to jak u nas klasyczny smalczyk ze skwarkami. Mniam......
Przepisy z bloga
Prócz klasycznego wydania, czyli jedynie sparzonej i... ⇖ 214
Pasztet robię na bazie przepisu Magdy Gessler. Wychodzi... ⇖ 406
Szynka podpatrzona jakiś czas temu u Kuby Kuronia. Po... ⇖ 831
Uwielbiam takie śniadania. Ciepły i chrupiący początek... ⇖ 396
Bardzo prosty jednogarnkowy obiad czy kolacja. Nie ukrywam,... ⇖ 409
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 676
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 475
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 345
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 341
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 188
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 123