risotto, czy raczej pęczotto na wywarze grzybowym, ze świeżym szpinakiem i serem

Risotto nie należy do moich ulubionych potraw, ponieważ nie przepadam za ryżem.Ryż można zastąpić kaszą, a tę bardzo lubię; efekt będzie doskonały. Smakuje wspaniale, a do tego kasza jest przyjemnie twarda i sprężysta, oczywiście pod warunkiem, że nie przesadzimy a czasem gotowania.Wywar z suszonych grzybów doskonale podnosi smak pęczotto, a świeży szpinak nadaje mu lekką,...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 80
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 528
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 471
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 557
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 470
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 442
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 505
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 533
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 487
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 543
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 324
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 247
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 201