Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 5
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 39
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 35
Risotto Selerowe
Risotto Selerowe, pyszne, można by powiedzieć klasyczne włoskie danie, oczywiście może nieselerowe mój drogi czytelniku, ale samo risotto. Choć risotto dziś jest klasykiem włoskim i jest spożywane na całym świecie, jego historia jest mglista, niejasna i ginie w mrokach średniowiecza. Oj powiało – Umberto Eco. Na początku ustalmy, że przyrządzali je już Aragończycy. Jest to… Czytaj dalej Risotto Selerowe Artykuł Risotto Selerowe pochodzi z serwisu Możesz nie...
Przepisy z bloga
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 27
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 63
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 27
Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i Pochodzenie.... ⇖ 33
Pasta con zucchine e pancetta to danie, które zachwyca... ⇖ 36
Pasta Sugo di Zucchine e Zafferano: Smak Sycylii na Twoim... ⇖ 48