Risotto z botwinką

Pycha! Tyle w temacie.Składniki:200 g ryżu arborio1 cebula1 pęczek botwinki (bez buraczków)3 łyżki oliwy z oliwek150 ml białego wina wytrawnego750 ml gorącego bulionu warzywnego50 g startego parmezanu100 g masła1 pęczek koperku sól, pieprzPrzygotowanie: Botwinkę siekamy, podobnie jak i cebulę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy ryż, zeszkliwimy na małym ogniu. Zalewamy...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 12
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 18
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 25
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 22
Przepisy z bloga
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 107
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 87
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 85
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 76
Czasami człowiek siedzi i duma, co by tu zjeść dobrego,... ⇖ 107
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 202
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197