Risotto z burakami i szparagami

Lubię przygotowywać risotto. Jest szybkie w przygotowaniu i kojarzy się z dobrą, włoską kuchnią.Składniki:300 g ryżu arborio białego lub czarnegocebula czerwonaząbek czosnkułyżka masła2-3 łyżki oliwy500 ml bulionu3/4 szklanki wina wytrawnego czerwonego lub białegomłody burak średniej wielkości obrany i starty na dużych oczkach1/3 wiązki zielonych szparagówtymianek świeży dużo)parmezan do smakuPrzygotowanie:Przygotować bulion z kotki lub własny warzywny.W kostkę...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 12
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 7
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 54
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 74
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 72
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 64
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 74
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 91
Lato aż prosi się o lekkie, owocowe desery. Te domowe... ⇖ 97
Domowe najlepsze! Wiadomo.Lody wiśniowo-bananowe z 2... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 803
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 341
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 235
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 225