Risotto z grzybami i zielonym groszkiem
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2024/12/risotto-z-grzybami-i-zielonym-groszkiem.html
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczkiem oraz zielonym groszkiem. Wszystkie składniki łączy śmietanka, która dodaje całości jeszcze większej kremowości. To jedno z mich ulubionych połączeń, które dostarcza niezwykłych doznań smakowych.Potrzebne składniki- 160 g ryżu Arborio- 30 g suszonych grzybów- 100 g boczku*- 100 g zielonego groszku- 2 cebule szalotki- 10 łyżek śmietanki 30 %- 2 łyżki startego parmezanu- 2 łyżki masła- 1 litr...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 10
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 37
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 23
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 67
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 53
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 45
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 64
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 64
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 84
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 93
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 215
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1900
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1306
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 762
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 618
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 586
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 483









































