Risotto z rabarbarem i rybą
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2023/07/polskich-stoach-zazwyczaj-w-piatki.html
Na polskich stołach, zazwyczaj w piątki, podaje się rybę. Ja raczej od tego schematu odchodzę, jem kiedy chcę,a nie kiedy wypada. Najczęściej podaję w panierce, do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty. Klasyk. Czasami od stereotypów trzeba uciec, choć nie koniecznie komuś musi smakować moja propozycja na inne, nietypowe połączenie cudownej ryby jakim jest czarniak....
Najnowsze przepisy
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 6
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 13
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 7
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 40
Przepis pochodzi z książki Smaczna Polska Magdy Gessler.... ⇖ 53
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 55
Już dawno nie było serniczka XD Dżołk taki XD Jak dla... ⇖ 61
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 60
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1651
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 814
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 589
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 566
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 525
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 468
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































