Rogaliki krucho-drożdżowe
Źródło: https://maminek61.blogspot.com/2013/12/rogaliki-krucho-drozdzowe.html
Rogaliki to te ciasteczka, które robi się szybko i równie szybko znikają.Składniki:-2 szklanki mąki pszennej-0,5 szklanki cukru pudru-0,5 kostki margaryny-1 dkg drożdży-aromat-1 jajko-słoiczek dżemu domowego (gęstego)-1 łyżka wody Drożdże rozprowadzamy w wodzie.Do mąki dodajemy cukier puder, jajko, margarynę, aromat i drożdże.Zagniatamy ciasto.Dzielimy...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 4
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 11
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 17
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 46
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 152
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 310
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 435
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 569
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 497
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































