Roladki z bakłażana i orzechów włoskich
Źródło: https://www.mecooks.pl/przekaski-i-pasty/roladki-z-baklazana-i-orzechow-wloskich/
Roladki z bakłażana i orzechów włoskich czyli gruzińskie badrijani nigvzit, to jedno z popularniejszych dań kuchni tego kraju. Danie to podawane jest na zimno jako przekąska, często jako akompaniament do gruzińskiego wina. W skład badrijani nigvzit wchodzą cienkie, smażone plastry bakłażana, które wypełnione są pastą z orzechów włoskich i ziarnami granatu. Pasta z orzechów włoskich ma… The post Roladki z bakłażana i orzechów włoskich appeared first on MeCooks...
Najnowsze przepisy
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 5
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 14
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 30
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 17
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 17
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 21
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 16
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 16
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 48
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 70
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 72
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 74
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 99
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1842
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1238
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 741
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 700
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 617
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 609
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 574
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 493
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 489
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 473









































